Zomerkamp: Voorbereidend zwemmen 2

Bij inschrijving betaalt u 20 euro voorschot, de rest (80 euro) wordt cash betaald de eerste dag van het kamp. Om 9 u worden de kinderen verwacht in badkledij klaar te zijn. Er wordt elke dag gestart met een technische les. Nadien wordt er op een speelse manier de zwemvaardigheden geoefend. Het beginniveau is een richtpunt om de kinderen in te delen. Op onze website kan u de verschillende niveaus lezen en een inschatting maken tegen dat het kamp start waar we uw kind het best inschrijven. Is dit niet correct tegen dan (is moeilijk te voorspellen) dan sturen wij dat wel bij dan. Kies dan nu voor het huidig niveau van uw kind + 1 groepje hoger. Voor alle kinderen tussen 2.5 jaar en 18 jaar. De inkom van het zwembad is inbegrepen in het lesgeld.

Beschrijving

De kinderen worden helemaal klaargestoomd om de overstap naar het diepe bad te maken, oefenen reeds beenbeweging schoolslag.
Deze zwemreeks is best wel pittig voor de kinderen want hier wordt er gewerkt aan twee ISB brevetten.
De voorbereidende fase is in de nieuwe leerlijn veel belangrijker omdat er heel wat zwemvaardigheden moeten verworven worden alvorens aan het "echte" zwemmen te beginnen.
We oefenen het brevet ' Zeehond ' :
Inspring in het water waar het kind nog nét kan staan, en zelf uit het water klimmen, drijven als een plank 3 seconden op de rug (met drijfhulp), 3 meter afleggen op de buik met 1 arm aan een plankje, 3 meter afleggen op de rug (met drijfhulp), afstoten in buiklig en als een pijl door een poortje glijden, 10 seconden watertrappen (met drijfhulp).
Ook het brevet ' Waterschilpad wordt ingeoefend:
Inspringen in het water, een voorwerp op van de bodem halen en uit het water komen, drijven als een ster 3 seconden op de buik en 3 seconden op de rug, een afstand afleggen van 3 meter in buiklig, een afstand afleggen van 3 meter in ruglig, als een vuurtoren in het water draaien door te watertrappen, in het diepe bad springen zonder hulp.
Er wordt met de kinderen ook al naar het diepe bad gegaan waar er geoefend wordt op drijven met een plank en noodle, de beenbeweging schoolslag ingeoefend wordt en nog zoveel meer.
Heel veel werk aan de winkel dus in deze lessen.

€ 20,00

Wanneer

  • 05/08/2024, 09:00 - 11:00
  • 06/08/2024, 09:00 - 11:00
  • 07/08/2024, 09:00 - 11:00
  • 08/08/2024, 09:00 - 11:00
  • 09/08/2024, 09:00 - 11:00

Locatie

Zwembad Lebbeke, Koning Albert I-straat 124, 9280 Lebbeke

Leeftijd

Kinderen
Met de wagen

Vanuit richting Brussel en Dendermonde rijdt u naar het centrum van Lebbeke. De kerk aan uw rechtkant rijdt u verder richting post, en komt u via de O.L Vrouwstraat in de K. Albert I-straat. Op uw linkerkant ziet u het sportcentrum van Lebbeke. U kan parkeren in de omliggende straten of op de parking. Er is ook een parking in de Oude Baan nabij het kerkhof, op wandelafstand.

Openbaar vervoer

De volgende lijnen hebben routes die langs Lebbeke Sportcentrum komen Bus : 23, 24 en 91 Trein: S10 en S3

Neem contact op met AquastarNeem contact op